Stavba: budujeme na sto rokov dopredu

Projekt rozšírenia Európskeho centra sa riadi hodnotami a dobrým štýlom typickým pre buddhizmus diamantovej cesty – staviame bez dlhov a v krátkom čase, rešpektujeme pôvodné budovy na Gut Hochreute, spolupracujeme najmä s miestnymi firmami v tomto regióne, používame prírodné materiály ako drevo, sklo a betón, zameriavame sa na trvácnosť (100 rokov!) a snažíme sa minimalizovať negatívny vplyv na životné prostredie.

Projekt má štyri hlavné časti – výstavba novej budovy pre rezidentov, hostí a semináre; rekonštrukcia stodoly na vytvorenie novej veľkej gompy a obrovskej spoločnej kuchyne s jedálňou; a nakoniec stavba nových pracovných priestorov a úprava niekoľkých vonkajších plôch. Samotná stavba budov obsiahne vyše 4 200 m² a krajinné úpravy pokryjú plochu približne 3 000 m².

Viac o jednotlivých častiach projektu:



"Staviame na sto rokov dopredu" - Lama Ole Nydahl